Tilbage til Let's talk beauty
beskyt-huden-i-solen-solcreme-guide

Den store solcremesguide ☀️

Sidst ændret 15-03-2024 13:26:34

Det gode vejr er godt på vej ☀️ Det betyder også øget soleksponering, hvilket kan udsætte hud og krop for skadelige UV-stråler. Husk, at en ændring i hudens farve som følge af solbadning kan indikere skade på huden. For en sikker og dybbrun kulør, overvej at bruge solbeskyttelsesprodukter.

Man hører ofte, at solcreme skal bruges hver dag - hele året rundt. Hvis der kun er ét hudplejeprodukt, man nogensinde skal investere i, burde det være en creme med solfaktor. At bruge solcreme er en af de bedste og nemmeste måder at beskytte hudens udseende og sundhed i alle aldre. Hvis man bruger solcreme regelmæssigt, bidrager man til at forhindre både solskoldning, hudkræft og tidlige aldringstegn.

Ansigtet er hele tiden udsat for solstråler. Mange vælger derfor at have deres egen solpleje til daglig brug, som nærer, fugter og beskytter den følsomme hud. Et godt råd er at bruge en dagcreme med SPF, så du altid er effektivt beskyttet mod solskader og tidlig aldring. Vi anbefaler at investere i god solpleje til udsatte områder som øjne og læber ved at købe separate produkter til disse områder, når du er meget ude i solen.

 

Hvad er SPF helt præcist?

Solbeskyttelsesfaktor (SPF) repræsenterer en solcremes evne til at beskytte mod en specifik del af ultraviolet (UV) lys kaldet UVB. UVB-stråler er ansvarlige for solskoldning og hudkræft. Der er to andre dele af UV-lys: UVC-stråler (som ikke passerer jordens atmosfære) og UVA-stråler (som også er ansvarlige for hudkræft såvel som hudaldring). En solcreme, der er bredspektret, vil beskytte mod både UVB- og UVA-stråler.

 

Det anbefales af hudlæger at bruge en solcreme med en solbeskyttelsesfaktor på mindst 30, som blokerer 97% af solens UVB-stråler, faktor 15 beskytter mod 93%. Solcremer bør påføres igen cirka hver anden time, når du er udendørs. Jo lavere faktor - desto oftere skal du smøre dig, og husk, at vand, sne og sand reflekterer UV-strålerne og øger risikoen for at blive solskoldet.

Kan jeg bruge solcremen, som jeg købte sidste år?

Nogle solcremer har en udløbsdato - og hvis denne er overskredet, skal solcremen smides ud. Hvis den derimod ikke har en udløbsdato, har solcremer generelt en holdbarhed på et år. Hvis den ikke har en udløbsdato, så skriv datoen, du købte solcremen, på flasken - så ved du, hvornår du skal smide den ud. Du kan også kigge efter synlige tegn på, at solcremen måske ikke længere er god. Tydelige ændringer i farve eller konsistens betyder, at det er tid til at købe en ny flaske. Undgå også at lade solcremen stå i direkte sollys eller i varme omgivelser som inde i bilen, da dette vil fremskynde nedbrydningen af solcremeingredienserne.

 

Korrekt brug af solcreme:

🫴🏼 Påfør mindst en håndfuld solcreme før du går ud i solen. Ca. 30 minutter før solpåvirkning er en god tommelfingerregel.

💆🏼 Massér ind i huden, så alt produktet bliver absorberet.

☀️ Påfør igen i løbet af dagen ved behov, især ved langvarig solpåvirkning.

🥵 Husk at smøre nakke, bryst og arme, områder der ofte bliver glemt - og brændt.

💦 Husk især at påføre igen efter du har svedt, badet eller tørret dig i ansigtet! For lille mængde reducerer beskyttelsesniveauet!

 

Forebyggelse er altid bedre end et forsøg på at kurere. Her er nogle af vores anbefalinger til ansigt og krop ⭐️

Cocopandas guide til solcreme

solcreme til ansigtet

Solcreme til ansigtet

 • Ecooking Solcreme til ansigtet SPF 50 er en solcreme, der indeholder tre kemiske og et fysisk filter, der beskytter godt mod både UVA- og UVB-stråler. Trænger let ind uden at føles fedtet og efterlader sig ikke hvidt på huden.
 • Beauty Of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50+ PA++++ er en solcreme, der beskytter huden mod UV-stråler med faktor 50 og kemiske filtre. Uden parfume, essentielle olier eller alkohol, er den ideel til sensitiv hud! Med 30% beroligende risekstrakt og probiotiske ingredienser nærer den huden og styrker dens naturlige barriere. Let og hurtigabsorberende med en naturlig glød. Egnet til alle hudtyper.
 • Clarins Sun Care Face Stick SPF50+ hjælper dig med at opnå usynlig beskyttelse mod solens stråler med den transparente orange stick med høj faktor. Den lette formel føles hverken klistret eller fedtet på huden og er ideel til både ansigt og krop. Perfekt til travle dage, da den nemt kan tages med overalt og er nem at påføre.
 • Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Serum-solkrem SPF 50+ er beriget med ceramid og hjælper med at beskytte hudens barriere funktion. Serum-solkremen har en hypoallergen formel og er udviklet til sensitiv & solallergisk hud. Den flydende konsistens gør det let at fordele jævnt for en behagelig påføring også på meget sart hud.
 • COSRX Aloe Soothing Sun Cream er en bestseller af en creme verden over. K-beauty favoritten er en beroligende og fugtgivende solcreme, der har teksturen af en let fugtighedscreme. Den trækker hurtigt ind i huden uden at føles fedtet, klistret eller efterlade hvide skjolder. Solfaktor 50+ beskytter huden mod UVA- og UVB-stråling.
 • Suntique I'm Aqua Sun Essence er til dig med tør og sensitiv hud, der ønsker en solcreme, der er kølende, let og fugter huden. Solcremen består af 65 % fugtgivende ingredienser for at berolige, hydrere og køle ned huden. Giver en bredspektret beskyttelse mod både UVA og UVB, og Water Switch-metoden sikrer, at denne solcreme er vand- og svedbestandig.

Køb Ecooking her 🧴 Beauty Of Joseon her 🧴  Garnier her 🧴 Clarins her   COSRX her 🧴  Suntique her 🧴 

solcreme og solbeskyttelse til kroppen

Solcreme til kroppen

 • Piz Buin Allergy Sun Sensitive Skin Lotion er udviklet i samarbejde med dermatologer for at beskytte solsensitiv hud. Personer med solsensitiv hud oplever ofte, efter at have været i solen, at huden reagerer ved at blive rød, irriteret og med udslæt. Solcremen indeholder en unik beskyttelseskompleks, der kombinerer avancerede UVA/UVB-filtre med Calmanelle. Calmanelle styrker hudens egen modstandsdygtighed, så den bedre kan tåle solen.
 • Nivea Sun Protect & Moisture er en effektiv solcremeserie, der beskytter huden og tager vare på tøjet. Den fugtgivende formel har en optimal balance mellem UVA- og UVB-filtre, der beskytter huden. Vandfast og dermatologisk testet.
 • Coola Classic Spray SPF50 Fragrance-Free er solbeskyttelse i praktisk spray til ansigt og krop. Den gør det nemt at påføre, selv på svært tilgængelige områder. Med en naturlig, duftfri formel og mere end 70 % økologisk certificerede ingredienser, er den vand- og svedafvisende og giver optimal SPF50-beskyttelse. Perfekt til rejser og hurtig påføring undervejs. Den er allergivenlig, parfumefri, vegansk og reef-venlige solspray.
 • Biotherm Waterlover Sun Milk SPF50 er medium solbeskyttelse til ansigt og krop. Den har en blød og behagelig konsistens, som er nem at påføre og absorberes hurtigt uden at efterlade hvide mærker på huden.
 • Dermaknowlogy+ Sunlotion SPF30 er en solcreme, der er allergivenlig, vandfast og skånsom mod koralrev. Den lette og fugtgivende formel absorberes hurtigt uden at fedte og beskytter effektivt mod UVA- og UVB-stråler. Beriget med glycerin og blødgørende olier, efterlader den huden blød og smidig. Udviklet af hudlæge Uffe Koppelhus, uden parfume og farvestoffer, svanemærket og certificeret af AllergyCertified. En pålidelig solcreme til sensitiv hud.

Du finder Piz Buin her 🧴 Du finder Nivea Sun her 🧴 Du finder Coola her 🧴 Du finder Biotherm her 🧴 Du finder Dermaknowlogy+ her 🧴

Husk, at forårssolen er ofte stærkere, end man tror - især nu hvor UV-strålingen stiger i styrke! ☀️ Derfor er regelmæssig påføring på særligt udsatte områder som hals, nakke og hænder vigtig!

 

solbeskyttelse til læberne

Husk læberne!

Læberne bliver ofte glemt og er udsatte for solskader, så en god læbepomade med solfaktor burde være med uanset hvor du går! 👄

 • Hawaiian Tropic Hawaiian Lip Balm SPF30 er en naturlig læbebalsam uden farve, der beskytter mod solens skadelige stråler og genopretter fugtbalancen. Reducerer risikoen for sprukne læber og solbrændthed med en tropisk duft. Beriget med aloe vera, kakaosmør og vitamin A, C og E. Anbefalet af The International Skin Cancer Foundation.
 • COOLA Mineral Liplux Organic SPF30 Summer Crush er en farvet læbepomade med solfaktor 30, der beskytter og fugter dine læber. Beriget med økologiske ingredienser som cupuaçussmør og mongongo-olie for bløde og ungdommelige læber. Vandfast i op til 40 minutter. 
 • Piz Buin Aloe Extra Care Lipstick SPF30 er en fugtgivende solcreme, der beskytter læberne mod UVA- og UVB-stråler. Med aloe vera, kendt for sine beroligende egenskaber.
 • Bondi Sands Lip Balm With SPF 50+ Juicy Watermelon er en nærende og fugtgivende læbepomade med solbeskyttelsesfaktor SPF 50+. Formlen blødgør og beroliger tørre læber.
 • Gosh Copenhagen Soft'n Tinted Lip Balm er ikke kun en almindelig læbepomade; den tilføjer også en kys af farve samtidig med at den fugter dine læber. Med SPF 15 beskytter den også dine læber mod solens stråler, hvilket gør den til den perfekte kombination af farve og beskyttelse.

Køb Hawaiian Tropic her 💄 Køb COOLA her 💄 Køb Piz Buin her 💄 Køb Bondi Sands her 💄 Køb Gosh Copenhagen her 💄

aftersun

Aftersun er så vigtigt!

At tage sig af huden efter solpåvirkning er lige så vigtigt, uanset om du er blevet solskoldet eller ej! ☀️ En god aftersun kan forhindre at du skaller, samtidig med at den beroliger og køler huden ned.

 • Piz Buin After Sun Soothing & Cooling Moisturizing Lotion er en lotion, der beroliger og køler huden ned efter solbadning. Den forhindrer skælning og giver ekstra pleje til huden.
 • Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel er en fugtighedsgivende gel til ansigt og krop. Produktet indeholder hele 99% ren Aloe Vera-saft. Gelen er multifunktionel og hjælper med at lindre hud, der er blevet irriteret og stresset af ydre skadelige faktorer, samtidig med at den beskytter huden mod udtørring.
 • Hawaiian Tropic Silk Hydration Air Soft After Sun er en lotion, der tilfører fugt til huden med silkeprotein og sheasmør. Med en unik formulering - en lotion blandet med fugtgivende og beskyttende aloe vera gelé, der beroliger og plejer solstresset hud. Tilfører fugt i op til 24 timer!
 • Garnier Ambre Solaire Soothing After Sun Lotion er en beroligende og fugtgivende aftersun-lotion fra Ambre Solaire, beriget med aloe vera-ekstrakt, der giver huden fugt i 24 timer. Den plejende lotion beroliger solvarm hud og giver den en silkeblød og behagelig følelse.

Køb Piz Buin her 🌱 Køb Holika Holika her 🌱 Køb Hawaiian Tropic her 🌱 Køb Garnier her! 🌱

Hvis du vil se hele udvalget, finder du:

🙎🏼‍♀️ Solcreme til ansigtet her

🧍🏼‍♀️ Solcreme til kroppen her

💄 Beskyttelse til læberne her

🌅 After Sun her